Saturday, January 20, 2007


Elmalı Turta
Malzemelerim:
  • 1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı ( sarısını üzerine süreceğiz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)
İçi İçin:
  • 4 adet orta büyüklükte elma
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz&fındık
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1\2 su bardağı toz şeker
  • En üste sürmek için 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Önce elmalarımızı iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte rendeliyoruz. Bunu bir teflon tavaya koyarak şekeri ekliyor ve hafifçe suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. İçerisine tarçını ve cevizi ekleyerek biraz daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.Diğer tarafta hamuru için yumurtayı ve şekeri bir çatalla çırparak içerisine erimiş tereyağını (margarin de olabilir) ekliyor, elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz. Hamurun 3 te birini ayırıp büyük olan parçayı yağladığımız tart kalıbına ya da yaklaşık 25-26 cm lik küçük bir yuvarlak tepsiye kenarlarını yükselterek yerleştiriyoruz. Ortasına soğumuş olan iç harcı koyup üzerine ayırdığımız 3 te 1 lik hamuru merdane ile açarak yaklaşık 1 cm eninde şeritler hazırlıyoruz ve bu şeritleri hamurun üzerine yerleştiriyoruz. En üste 1 yumurtanın sarısını sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. (yaklaşık 20-25 dk kadar) En son fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.

No comments: