Friday, January 19, 2007

Islak Kurabiye


Islak kurabiye
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3\4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Ayrıca şırası için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir kaba koyup ateşe koyuyoruz. Şeker eriyince kaynamasını beklemeden ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
kurabiye için 3 yumurta ve toz şekeri bir çırpma teli yada çatalla biraz çırpıyoruz (miksere gerek yok az çırpılıyor çünkü). Diğer malzemeleri de koyup aldığı kadar un ekleyerek elimizle yumuşak bir hamur yapıyoruz. Yoğun kakao nedeni ile oldukça koyu renkli bir hamurumuz olacak. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakıp ceviz kadar parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Ben bu kurabiyelerin de pişip pişmediğini kürdan batırarak anlıyorum. Yaklaşık 15-20 dakika içerisinde pişiyorlar zaten. Rengi koyu olduğu için yandığı hemen belli olmuyor fırının yakınında bulunmak faydalı olabilir. Daha sonra fırından çıkan sıcak kurabiyeleri hemen ılınmış olan şerbete atıyoruz ve 1-2 saniye bekleyip hemen geri alıyoruz. Üzerine bolca hindistan cevizi ekliyoruz. Browni kıvamunda oluyorlar. Hatta bir arkadaşım geçenlerde bu kurabiyeyi kakao kullanmadan aynı tarifle yapmış, şerbette azıcık daha fazla bekletmiş kemalpaşa tatlısı gibi olmuştu. Fikir olur belki diye yazıyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar. Bereketli sofralar.

No comments: